Artikelen
Alleen in het bos

Ik had weer wat bedacht. Drie dagen met mezelf de bossen van Luxemburg in om te hiken. Alleen in het bos, klimmen, klauteren op de rotsen en hier een daar een watertje oversteken. Het was best pittig. Maar wilde het, want ik ben dol hiken, dol op bos en vind het heerlijk om alleen te zijn in die stilte.

En het was magisch. Ik heb veel alleen gereisd, maar dan in verre landen waar altijd wel mensen en andere magie is. De stilte van het bos deed iets anders met me.

Ik ontdekte:
Ook al ben ik alleen, mijn hoofd zit zo vol met gedachten, stemmen en ideeΓ«n dat het zelden stil was. Gelukkig werd dat anders na een paar dagen lopen.

Er kwamen steeds vaker momenten waarop ik alleen maar liep, zonder gedachten, maar van die momenten werd ik me pas weer bewust op het moment dat ik me bedacht dat ik net toch zeker een half uur zonder gedachte heb gelopen. πŸ˜‰ en in het onbewuste gebeurde meer dan ik dacht kan ik nu voelen.

Focus op mijn ademhaling en me telkens weer bedenken dat angsten (alleen in het bos en verlaten huizen voorbij lopen) vooral in mijn hoofd zitten. FantasieΓ«n vol met gevaarlijke situaties die zich voor zouden kunnen doen. Waarschijnlijk gevoed door alles wat we in het leven voorbij zien en horen komen.

Ik ontdekte nog meer van mezelf wat ik kan en wat mijn lijf aankan. En hoe iedere nieuwe situatie je nieuw avontuur brengt.
Hoe de vriendelijkheid van mensen je dag kan maken.
En over hoe de obstakels op de route altijd weer te omzeilen zijn of aan te gaan waren door even stil te staan, te bedenken, voorzichtig te zijn en door te gaan.

Hoe bomen fluisteren en bladeren praten.
Hoe de wind je huid voedt.
Hoe het stappen van je voeten je lijf en geest tot rust brengen.

Het was heerlijk.
En natuurlijk zou ik, ik niet zijn als ik deze ervaring niet ook met andere wil delen. Ik organiseer in juni en september met een kleine groep hikingtrails voor vrouwen. Wil je ook eens de stilte ervaren? En jezelf uitdagen?
Loop dan mee!

Aankomende trails:
12 t/m 16 juni de West-Weg Duitland – 3 dagen hiken.
18 t/m 21 september de Lee-trail in Luxembourg – 3 dagen hiken.

Alles in een kleine, fijne groep.
Wil je mee? Meld je aan viaΒ www.praktijkeigen.nlΒ of mail me gewoon even.
Alle info opΒ www.praktijkeigen.nlΒ –

Ik zie je!
😊

Andere schrijfsels van Do

Kennismaken met familieopstellingen

Kennismaken met familieopstellingen

π•πžπžπ₯ 𝐦𝐞𝐧𝐬𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐞π₯π₯𝐞𝐧 𝐦𝐞 𝐯𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐟𝐚𝐦𝐒π₯𝐒𝐞- 𝐞𝐧 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐒𝐬𝐚𝐭𝐒𝐞𝐨𝐩𝐬𝐭𝐞π₯π₯𝐒𝐧𝐠𝐞𝐧.Β "Hoe werkt dat dan?" en "Ik wil wel, maar ben er ook een beetje huiverig voor...."...

Lees meer
Een familieopstelling? Waarom zou je?

Een familieopstelling? Waarom zou je?

Ik was 30 toen ik mijn eerste familieopstelling deed. Ik was de kersverse moeder van mijn eerste kind. En vooral was ik moe, overprikkelend en in de war van de nieuwe verantwoordelijkheid die ik droeg. En ik had veel vragen. Want hoe doe ik dat als moeder? Hoe deed...

Lees meer
Van Bitch naar Boos naar Verdriet naar Puur

Van Bitch naar Boos naar Verdriet naar Puur

Ze plofte op mijn coachstoel en dit zei ze: "Ik eindig mijn werkopdrachten altijd in conflict, ik ben echt een bitch en daar wil ik vanaf! Ik ben een bitch die begint te drammen en star wordt. Ik voel op die momenten geen ruimte voor de ander en wil alleen maar mijn...

Lees meer