Artikelen
Een bijzondere ontmoeting

Deze vrouw van 71 bleek een bron van wijsheid, grappigheid en eigenheid te zijn…Ik hield me gisteren schuil in de bioscoop, even ontsnappen aan de hitte. En er bleek nog één iemand net zo vreemd als ik te zijn.
Na de film vroeg de vrouw mij, een psychotherapeut van 71, zo bleek later, of ik mee wat ging drinken. Immers waren we de enige twee in die grote, donkere zaal en even napraten over de film is leuk. Dus ja, we drinken samen een glas wijn, in de hitte, dat wel.

De vrouw van 71 bleek een bron van wijsheid, grappigheid en eigenheid te zijn. Ze was haar hele werkende leven al psychotherapeut en vertelde dat ze al 40 jaar samen was met haar man. Over hoe zo’n lange relatie zich ontwikkelt en over de hobbels en therapieën die zij samen hadden gehad om ook echt samen te blijven.
Over het leed van het niet kunnen krijgen van kinderen om vervolgens op haar 40ste toen alsnog zwanger te worden en over de impact daarvan.
Ze vertelde over vreemdgaan en bij elkaar blijven.
Over hoe je rust ervaart. En over de levensfases.
Zij, die zei, ik ben aan het afbouwen op het leven, zonder dat haar dat negatief maakte, maar met meer focus op al haar herinneringen. Ze keek mij aan en zei zoiets als ‘jij snapt het wel, hoe de dingen werken’. Ik dacht er het mijne van. “Ik snap vooral heel weinig en ik verwonder me graag” zei ik. Maar misschien is dat de formule? Het niet perse willen snappen en je verwonderen?
En ik vertelde haar dat ik het haar waarschijnlijk niet na kan doen. Veertig jaar bij dezelfde partner zijn en daar lief en leed mee delen. Tenzij ik oud en gerimpeld mag worden en my true love ergens in de komende jaren ontmoet. Of misschien heb ik hem al ontmoet en moet dat zich nog gaan zetten. De vrouw glimlachte.

Het was mooi. Deze vreemde vrouw. Deze vreemde zetting. Dit heerlijke gesprek. We wisselden nummers uit, maar waarschijnlijk zie ik haar niet meer. En dat is ook goed. Deze one-time-inspirerende-ontmoeten zijn er om er maar één te zijn maar wel om ongelooflijk veel van na te genieten.

Fijne dag jullie,
Ik zie je!
www.praktijkeigen.nl

Andere schrijfsels van Do

Je bestaat door de ogen van de ander

Je bestaat door de ogen van de ander

Je bestaat door de ogen van de ander. Dit is een uitspraak van de Belgische (en voor mij meest inspirerende) psychiater Dirk de Wachter uit zijn boek Vertroostingen. Bestaan door de ogen van de ander... Ik vroeg het mij af, klopt dat wel, want het roept ook weerstaand...

Lees meer
Hike je mee?

Hike je mee?

𝗪𝗲 𝗱𝗶𝘁 𝗶𝘁! 𝟮𝟵𝟬 𝗸𝗶𝗹𝗼𝗺𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗺𝗲𝘁 𝗿𝘂𝗴𝘇𝗮𝗸 𝗼𝗽 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗭𝘄𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗪𝗼𝘂𝗱, 𝗱𝗲 𝗪𝗲𝘀𝘁𝘄𝗲𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗗𝘂𝗶𝘁𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗕𝗮𝘀𝗲𝗹 𝗴𝗲𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻. 𝗘𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴𝗲 𝘁𝗼𝗰𝗵𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝗹𝗮𝗰𝗵𝗲𝗻, 𝗴𝗶𝗲𝗿𝗲𝗻, 𝗯𝗿𝘂𝗹𝗹𝗲𝗻, 𝗱𝗼𝗼𝗿𝘇𝗲𝘁𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘄𝗼𝗼𝗻 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗯𝗹𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻... Wandelen met mijn rugzak vind ik echt heerlijk. Het gewicht van de...

Lees meer
Wandelen = lekker overzichtelijk

Wandelen = lekker overzichtelijk

Bos, bomen, groen, rust. Vijf dagen wandelen was zo overzichtelijk. Zoals mijn wandelvriendin het zei: we hoeven alleen maar op te staan en te gaan lopen vandaag. En dat was het. Overzichtelijk. Structuur en een duidelijk doel. Iets wat ik in de dagelijkse praktijk...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *