Artikelen
Een bijzondere ontmoeting

Deze vrouw van 71 bleek een bron van wijsheid, grappigheid en eigenheid te zijn…Ik hield me gisteren schuil in de bioscoop, even ontsnappen aan de hitte. En er bleek nog één iemand net zo vreemd als ik te zijn.
Na de film vroeg de vrouw mij, een psychotherapeut van 71, zo bleek later, of ik mee wat ging drinken. Immers waren we de enige twee in die grote, donkere zaal en even napraten over de film is leuk. Dus ja, we drinken samen een glas wijn, in de hitte, dat wel.

De vrouw van 71 bleek een bron van wijsheid, grappigheid en eigenheid te zijn. Ze was haar hele werkende leven al psychotherapeut en vertelde dat ze al 40 jaar samen was met haar man. Over hoe zo’n lange relatie zich ontwikkelt en over de hobbels en therapieën die zij samen hadden gehad om ook echt samen te blijven.
Over het leed van het niet kunnen krijgen van kinderen om vervolgens op haar 40ste toen alsnog zwanger te worden en over de impact daarvan.
Ze vertelde over vreemdgaan en bij elkaar blijven.
Over hoe je rust ervaart. En over de levensfases.
Zij, die zei, ik ben aan het afbouwen op het leven, zonder dat haar dat negatief maakte, maar met meer focus op al haar herinneringen. Ze keek mij aan en zei zoiets als ‘jij snapt het wel, hoe de dingen werken’. Ik dacht er het mijne van. “Ik snap vooral heel weinig en ik verwonder me graag” zei ik. Maar misschien is dat de formule? Het niet perse willen snappen en je verwonderen?
En ik vertelde haar dat ik het haar waarschijnlijk niet na kan doen. Veertig jaar bij dezelfde partner zijn en daar lief en leed mee delen. Tenzij ik oud en gerimpeld mag worden en my true love ergens in de komende jaren ontmoet. Of misschien heb ik hem al ontmoet en moet dat zich nog gaan zetten. De vrouw glimlachte.

Het was mooi. Deze vreemde vrouw. Deze vreemde zetting. Dit heerlijke gesprek. We wisselden nummers uit, maar waarschijnlijk zie ik haar niet meer. En dat is ook goed. Deze one-time-inspirerende-ontmoeten zijn er om er maar één te zijn maar wel om ongelooflijk veel van na te genieten.

Fijne dag jullie,
Ik zie je!
www.praktijkeigen.nl

Andere schrijfsels van Do

EIGENWIJS EN EIGEN WIJSHEID

EIGENWIJS EN EIGEN WIJSHEID

𝙅𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙛𝙡𝙞𝙣𝙠𝙚 𝙙𝙤𝙨𝙞𝙨 𝙚𝙞𝙜𝙚𝙣𝙬𝙞𝙟𝙨𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙣𝙤𝙙𝙞𝙜 𝙤𝙢 𝙫𝙤𝙡𝙜𝙚𝙣𝙨 𝙟𝙚 𝙚𝙞𝙜𝙚𝙣 𝙬𝙞𝙟𝙨𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙩𝙚 𝙡𝙚𝙫𝙚𝙣. Deze voor vandaag. Kauw erop. Herlees hem een paar keer. Laat hem zakken. Volg je intuïtie. Volg je hart. Hoor je angst. Hoor je vrijheid. Laat je inspireren. Laat je raken. Voel. En...

Lees meer
Het bestaan van een ik

Het bestaan van een ik

De hoeveelheid tijd die we besteden aan het spreken over ons ‘ik’ en dus het cultiveren daarvan is slechts het gevolg van het verlangen naar een ‘ik’ en dat legt alleen maar de opdracht van het hebben van ‘ik’ bloot maar is niet het bewijs is van een werkelijk...

Lees meer
Wie ben ik

Wie ben ik

WIE BEN IK? Bij iedere training of coaching stel ik mezelf voor en ik bedacht mij dat dat verhaal in de loop van de tijd veranderd is. Waar ik vroeger mezelf nog weleens kleiner kon maken of de nadruk vooral legde op mijn oneindige enthousiasme ben ik nu duidelijker,...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *