Artikelen
Wandelen = lekker overzichtelijk

Bos, bomen, groen, rust. Vijf dagen wandelen was zo overzichtelijk. Zoals mijn wandelvriendin het zei: we hoeven alleen maar op te staan en te gaan lopen vandaag. En dat was het. Overzichtelijk. Structuur en een duidelijk doel. Iets wat ik in de dagelijkse praktijk vaak genoeg mis…want hoofd vol ideeën, 1001 dingen te doen, veel moeten en mogen, veel willen ook vooral. Ik noem dat doorgaans mijn onrustige zelf.

Dat onrustige beestje huist dan in mijn lijf en wil vooral van alles! (grr) Om die onrust een beetje te temperen (soms lukt dat ook echt gelukkig) zorg ik dagelijks voor een paar dingen:

1. Zoveel als kan lopend mijn kinderen naar school brengen en dan rondje bos. In de ochtend betekent dat ongeveer 45 minuten aan de wandel. Dat geeft de dag direct een rustige vaart… en mijn kinderen willen ook graag wandelen, liever dan de auto. Ik vind dat veelzeggend 😉

2. Mediteren. Ja, hoe kneuterig ik dit ook vind, want jajajaja moeten we weer stilzitten… het helpt enorm. En ik doe dit niet altijd stilzittend. Ik heb een paar rete-goede appjes die ik hieronder zal posten waarmee je ook wandel meditatie kan doen. Maar heel eerlijk? Zelfs als ik auto rijd kan ik er naar luisteren. De rust van de stem en de helderheid van de boodschap brengen direct rust en overzicht. “All is well and i am Free, Beautifull and Wise” (lovely ;-)…)

3. Die onrust of die enorme levensvreugde, want dat is het ook. Die is er en daar geniet ik ook van. Ik maak lijstjes met mijn ingevingen en plannen en voel vanzelf wel wanneer iets echt vorm mag krijgen. Soms duurt dat een jaar, soms een week. En ook dat vind ik prima.

Deze dagen heb ik vakantie en het lukt met wonderwel om niet te werken, maar vooral veel mijn kinderen kusjes te geven, in het moment te zijn. En na te genieten van de rust van de wandelingen in Duitsland. Heerlijk overzichtelijk.

Meditatie-appjes:
Spotify – Mindfull Movement Podcast
En voor andere leuke inspiratie voor het maken van veranderingen in je leven, check: Bruto Nationaal Geluk van @maaikegewijs, super leuk en inspirerend.

Ik zie je!
www.praktijkeigen.nl

Andere schrijfsels van Do

Je bestaat door de ogen van de ander

Je bestaat door de ogen van de ander

Je bestaat door de ogen van de ander. Dit is een uitspraak van de Belgische (en voor mij meest inspirerende) psychiater Dirk de Wachter uit zijn boek Vertroostingen. Bestaan door de ogen van de ander... Ik vroeg het mij af, klopt dat wel, want het roept ook weerstaand...

Lees meer
Hike je mee?

Hike je mee?

𝗪𝗲 𝗱𝗶𝘁 𝗶𝘁! 𝟮𝟵𝟬 𝗸𝗶𝗹𝗼𝗺𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗺𝗲𝘁 𝗿𝘂𝗴𝘇𝗮𝗸 𝗼𝗽 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗭𝘄𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗪𝗼𝘂𝗱, 𝗱𝗲 𝗪𝗲𝘀𝘁𝘄𝗲𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗗𝘂𝗶𝘁𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗕𝗮𝘀𝗲𝗹 𝗴𝗲𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻. 𝗘𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴𝗲 𝘁𝗼𝗰𝗵𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝗹𝗮𝗰𝗵𝗲𝗻, 𝗴𝗶𝗲𝗿𝗲𝗻, 𝗯𝗿𝘂𝗹𝗹𝗲𝗻, 𝗱𝗼𝗼𝗿𝘇𝗲𝘁𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘄𝗼𝗼𝗻 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗯𝗹𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻... Wandelen met mijn rugzak vind ik echt heerlijk. Het gewicht van de...

Lees meer
Catch you later…

Catch you later…

Ik hoef niet los te laten maar het laat mij los omdat het niet meer resoneert met wie ik op dit moment ben. Dit zijn woorden die voor mij staan voor persoonlijke groei. De afgelopen weken gebeurde er weer veel in mijn kleine kikker leventje. Ik kan soms onstuimig...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *