?Teusday-Afternoon – Is dit het nou??

De vraag: ‘Is dit het nou?’ hoor ik vaak! Als een soort retorische vraag… zo van ‘Ja, weet je, ik vraag me weleens af… Is dit het nou?’ Mensen stellen de vraag aan zichzelf in het voorbijgaan tijdens een gesprek, maar zelden geven ze zichzelf een antwoord.

En ik vraag me af, wat is dan ‘dit’? Het lijkt erop alsof de ‘dit’ in dit verhaal staat voor het huwelijk of je relatie, een mooie twee-onder-1-kap (of iets anders, maar je huis op orde, eindelijk), twee (of meer) kinderen, jij en je partner een goede baan, een fijn (en groot) social-life, een keer in de week naar de sportschool plus (niet te vergeten) een dubbel inkomen en ieder jaar op zomervakantie (op zijn minst). De ‘dit’ dus.

En ‘dit’ is precies waar de meeste dertigers tegenaan lopen. Je bent na je studie gaan werken, je eerste baan heb je al vervangen door de volgende. Je kortstondige relaties zijn verleden tijd en je gaat nu voor iets wat langer duurt. Je eerste, tweede of derde kind is er ook (als dat allemaal lukt). En je hebt al grote stappen gemaakt in je carrière, (die stappen komen tegelijk met de slapeloze nachten tegenwoordig). En daar sta je dan….Je nieuwe huis prachtig ingericht. Dansende kinderen door de kamer. Je partner net zo druk als jij met geld verdienen, samen carrière maken en proberen om de kinderen enigszins groot te brengen te fijn mens..

So! Dat doe je goed!

Logisch dat juist op dát moment, als alles lijkt te ‘staan’, er de vraag komt… Is dit het nou? Want in die waan van alle dag, van de drukke nachten en de volle dagen is er geen tijd voor deze vraag. Nee, je gaat! Want je moet. Geen tijd voor reflectie, geen tijd voor overleg, geen tijd voor elkaar en ook geen tijd voor jezelf. Nee, de meeste van ons worden geleefd. En als je dan eindelijk weer wat licht ziet, dan komt er die vraag. Is dit nou waar ik de afgelopen jaren zo hard voor heb gewerkt? Is het nu compleet? Ben ik er al? Of waar ben ik eigenlijk?

De vraag lijkt ook bijna angst op te roepen. Want stel dat ‘dit’ het is….? Wat dan??

Ja, stel, lieve lezers, dat ‘dit’ het is? Wat dan?

Ben je gelukkig? Ben je tevreden? Kun je rust vinden in het ‘dit’? En… als ‘dit’ het niet is? Wat is het dan wél voor jou? Waar verlang je naar? Wat is je wens? Wat was je doel? En wat wordt je doel?

Kijk, volgens mij is het simpel. Of nee, laten we het simpel maken.

Je stelt jezelf de vraag: Is dit het nou? Maar beantwoord de vraag ook eens echt. Is dit het voor jou? Ben je tevreden? Kun je tevreden zijn? En zo niet? Wat wil je dan? En waarom? Wat moet er anders, meer of beter? Of minder?

Is dit het nou? Ja, dit is het! ….. Tevreden…?

Ik zie je!

?

www.praktijkeigen.nl

#persoonlijkeeffectiviteit #balans #mindful #mama #pappa #wereldvrouwen #mannen #vrouwen #yogaretreat #stoppenmetstress #nooitmeerstress #carriere #tweeverdieners #dertigersdilemma #veertig #dertig