Artikelen
De illusie loslaten

Laat de illusie los dat het anders had kunnen zijn…

Ik ben er goed in. In mijn hoofd de dingen net wat beter, mooier en anders maken. Ik ben altijd vol vertrouwen en kan het soms moeilijk begrijpen als het anders loopt, want in mijn hoofd was alles toch duidelijk? Ik ga er altijd vanuit dat de ander een goede intentie heeft, de dingen wel aanvoelt, het snapt… etc…

En ik zag het vandaag ook tijdens mijn coachgesprekken. Mensen die zichzelf voor de gek houden. Ja zeggen tegen iets wat ze niet willen en dan denken dat ze het wel kunnen fixen of kunnen veranderen. Soms een situatie maar soms ook een ander persoon. En vooral blijven vasthouden aan die illusie. Vanuit hoop, verlangen, ideeën, wensen etc.

En begrijp me goed. Ik ben dol op jou als stoere doorzetter en de dingen naar je hand zetter en altijd weer ergens een draai aan geven jij. Echter loop je daarmee jezelf en dat wat er écht is voorbij.

En ik weet het inmiddels. Wijsheid komt met de jaren. Het is me duidelijk (en ik wil het jou ook meegeven) dat de realiteit misschien hard is en niet wat je wilt, maar wél hetgeen is waar je het mee te doen hebt.

En het zien én accepteren van de realiteit maakt het voor jou veel duidelijker waar je op kunt reageren en handelen. Sterker nog, het maakt je keuzes veel zichtbaarder.

Vanuit de realiteit worden de dingen duidelijk.
Dus…laat de illusie los dat het anders had kunnen zijn of gaat zijn en handel met de keuze-kaarten van het hier en nu.

Wil je aan de slag met jouw realiteit? Het maken van keuzes? Inzicht krijgen in jouw krachtige kern en die volop inzetten? Bekijk dan onze persoonlijke ontwikkel programma’s.

www.PraktijkEigen.nl
1 december nieuw jasje life

Andere schrijfsels van Do

Alleen in het bos

Alleen in het bos

Ik had weer wat bedacht. Drie dagen met mezelf de bossen van Luxemburg in om te hiken. Alleen in het bos, klimmen, klauteren op de rotsen en hier een daar een watertje oversteken. Het was best pittig. Maar wilde het, want ik ben dol hiken, dol op bos en vind het...

Lees meer
Kennismaken met familieopstellingen

Kennismaken met familieopstellingen

𝐕𝐞𝐞𝐥 𝐦𝐞𝐧𝐬𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐦𝐞 𝐯𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞- 𝐞𝐧 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢𝐞𝐨𝐩𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧. "Hoe werkt dat dan?" en "Ik wil wel, maar ben er ook een beetje huiverig voor...."...

Lees meer
Een familieopstelling? Waarom zou je?

Een familieopstelling? Waarom zou je?

Ik was 30 toen ik mijn eerste familieopstelling deed. Ik was de kersverse moeder van mijn eerste kind. En vooral was ik moe, overprikkelend en in de war van de nieuwe verantwoordelijkheid die ik droeg. En ik had veel vragen. Want hoe doe ik dat als moeder? Hoe deed...

Lees meer