Je bestaat door de ogen van de ander

Je bestaat door de ogen van de ander

Je bestaat door de ogen van de ander. Dit is een uitspraak van de Belgische (en voor mij meest inspirerende) psychiater Dirk de Wachter uit zijn boek Vertroostingen. Bestaan door de ogen van de ander... Ik vroeg het mij af, klopt dat wel, want het roept ook weerstaand...

Hike je mee?

Hike je mee?

๐—ช๐—ฒ ๐—ฑ๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜! ๐Ÿฎ๐Ÿต๐Ÿฌ ๐—ธ๐—ถ๐—น๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐˜‡๐—ฎ๐—ธ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ญ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ฒ ๐—ช๐—ผ๐˜‚๐—ฑ, ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ช๐—ฒ๐˜€๐˜๐˜„๐—ฒ๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐——๐˜‚๐—ถ๐˜๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—•๐—ฎ๐˜€๐—ฒ๐—น ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป. ๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ป, ๐—ด๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป, ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป, ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜‡๐—ฒ๐˜๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป... Wandelen met mijn rugzak vind ik echt heerlijk. Het gewicht van de...

Wandelen = lekker overzichtelijk

Wandelen = lekker overzichtelijk

Bos, bomen, groen, rust. Vijf dagen wandelen was zo overzichtelijk. Zoals mijn wandelvriendin het zei: we hoeven alleen maar op te staan en te gaan lopen vandaag. En dat was het. Overzichtelijk. Structuur en een duidelijk doel. Iets wat ik in de dagelijkse praktijk...

Catch you later…

Catch you later…

Ik hoef niet los te laten maar het laat mij los omdat het niet meer resoneert met wie ik op dit moment ben. Dit zijn woorden die voor mij staan voor persoonlijke groei. De afgelopen weken gebeurde er weer veel in mijn kleine kikker leventje. Ik kan soms onstuimig...

Controle, Vertrouwen en Liefde

Controle, Vertrouwen en Liefde

"Ik begin af te leren wat ik geloofde over controle en liefde. Nu denk ik dat controle misschien geen liefde is. Ik denk dat controle zelfs weleens het tegengestelde van liefde kan zijn, want controle laat geen ruimte voor vertrouwen - en misschien is liefde zonder...

Bovenkamertjes politiek (Brain-train)

Bovenkamertjes politiek (Brain-train)

Je kent het vast, je loopt vast in je eigen gedachten, probeert grip en controle uit te oefenen op een situatie of een gevoel. Je wilt het begrijpen, analyseren, snappen. Maar eigenlijk zit je jezelf lekker in de weg. En in plaats van de rust in jezelf te zoeken geef...

EIGENWIJS EN EIGEN WIJSHEID

EIGENWIJS EN EIGEN WIJSHEID

๐™…๐™š ๐™๐™š๐™—๐™ฉ ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™›๐™ก๐™ž๐™ฃ๐™ ๐™š ๐™™๐™ค๐™จ๐™ž๐™จ ๐™š๐™ž๐™œ๐™š๐™ฃ๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ๐™จ๐™๐™š๐™ž๐™™ ๐™ฃ๐™ค๐™™๐™ž๐™œ ๐™ค๐™ข ๐™ซ๐™ค๐™ก๐™œ๐™š๐™ฃ๐™จ ๐™Ÿ๐™š ๐™š๐™ž๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ๐™จ๐™๐™š๐™ž๐™™ ๐™ฉ๐™š ๐™ก๐™š๐™ซ๐™š๐™ฃ. Deze voor vandaag. Kauw erop. Herlees hem een paar keer. Laat hem zakken. Volg je intuรฏtie. Volg je hart. Hoor je angst. Hoor je vrijheid. Laat je inspireren. Laat je raken. Voel. En...

Een bijzondere ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting

Deze vrouw van 71 bleek een bron van wijsheid, grappigheid en eigenheid te zijn...Ik hield me gisteren schuil in de bioscoop, even ontsnappen aan de hitte. En er bleek nog รฉรฉn iemand net zo vreemd als ik te zijn. Na de film vroeg de vrouw mij, een psychotherapeut van...

Het bestaan van een ik

Het bestaan van een ik

De hoeveelheid tijd die we besteden aan het spreken over ons โ€˜ikโ€™ en dus het cultiveren daarvan is slechts het gevolg van het verlangen naar een โ€˜ikโ€™ en dat legt alleen maar de opdracht van het hebben van โ€˜ikโ€™ bloot maar is niet het bewijs is van een werkelijk...

Wie ben ik

Wie ben ik

WIE BEN IK? Bij iedere training of coaching stel ik mezelf voor en ik bedacht mij dat dat verhaal in de loop van de tijd veranderd is. Waar ik vroeger mezelf nog weleens kleiner kon maken of de nadruk vooral legde op mijn oneindige enthousiasme ben ik nu duidelijker,...