Artikelen
Het bestaan van een ik

De hoeveelheid tijd die we besteden aan het spreken over ons ‘ik’ en dus het cultiveren daarvan is slechts het gevolg van het verlangen naar een ‘ik’ en dat legt alleen maar de opdracht van het hebben van ‘ik’ bloot maar is niet het bewijs is van een werkelijk bestaande ‘ik’.

Of ‘jezelf kwijtraken…wat dat ook moge zijn, jezelf kwijtraken…’

Ik lees dit boek: de afhankelijkheidsverklaring van Rebekka de Wit. Ik ben fan. Rebekka (weer)legt dagelijkse gedachtes en vraagstukken. Zo ook over het wel of niet bestaan van een ‘ik’. Iets waar de maatschappij zich veel op richt. Het individu en de ontwikkeling daarvan. En dat gaat helaas ook veelal ten koste van het collectief —> dat wat ons uiteindelijk allemaal sterk maakt.

We doen niks en zijn niks zonder de ander, zonder hulp van de ander, zonder inspiratie van de ander.
Het zou ons sieren en helpen als we ons meer richten op het samen, het team, het zien van elkaars kwaliteiten boven het alleen maar willen ontwikkelen van jezelf, leer van elkaar.

“What is so precious about this I that it should survive?”

Dit boek is een heerlijke aanrader.
#vakantieleesvoer

Ik zie je!
www.PraktijkEigen.nl

Andere schrijfsels van Do

Alleen in het bos

Alleen in het bos

Ik had weer wat bedacht. Drie dagen met mezelf de bossen van Luxemburg in om te hiken. Alleen in het bos, klimmen, klauteren op de rotsen en hier een daar een watertje oversteken. Het was best pittig. Maar wilde het, want ik ben dol hiken, dol op bos en vind het...

Lees meer
Kennismaken met familieopstellingen

Kennismaken met familieopstellingen

𝐕𝐞𝐞𝐥 𝐦𝐞𝐧𝐬𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐦𝐞 𝐯𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞- 𝐞𝐧 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢𝐞𝐨𝐩𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧. "Hoe werkt dat dan?" en "Ik wil wel, maar ben er ook een beetje huiverig voor...."...

Lees meer
Een familieopstelling? Waarom zou je?

Een familieopstelling? Waarom zou je?

Ik was 30 toen ik mijn eerste familieopstelling deed. Ik was de kersverse moeder van mijn eerste kind. En vooral was ik moe, overprikkelend en in de war van de nieuwe verantwoordelijkheid die ik droeg. En ik had veel vragen. Want hoe doe ik dat als moeder? Hoe deed...

Lees meer