KNOW YOU! –> Zelfkennis helpt je altijd om beter om te gaan met situaties. En het helpt ook om ander gedrag te laten zien. Je zit jezelf minder snel in de weg. En hoe bevrijdend is dat? Maar zelfkennis vergroten vraagt ook iets van je. Je kunt namelijk altijd op je intuïtie afgaan en je gevoel volgen, maar er is meer.

Op je gevoel afgaan kan zinnig zijn, maar als je je gevoel heilig verklaart zul je niet doorzien wanneer je eerste indruk wordt gekleurd door vroegere ervaringen, onzekerheid, vooroordelen, stemming of emoties. Je hebt zelfkennis nodig om je intuïtie te onderscheiden van andere signalen. Ik had dat met mijn huis kopen. Ik werd verliefd op een huis en verloor daarmee direct de realiteit. Ik dacht dat mijn intuïtie me vertelde dat dit mijn huis zou worden, echter was dat hoop en ook de wens dat ik het wel voor elkaar zou krijgen. Geen realiteit dus en ook geen intuïtie.

Maar hoe doe je dat? Vrij worden van andere zaken en echte pure intuïtie krijgen? Dat vraagt niet alleen om je zesde zintuig, maar ook je zevende (zelfreflectie) in te zetten. Hieronder een oefening waarmee je dit kunt oefenen. Ga ergens rustig zitten, sluit je ogen even. Maak contact met je eigen essentie, je intuïtie, stel jezelf deze vragen: Wat moet ik mij op dit moment goed realiseren? Waar mag ik mij meer bewust van zijn? Welke essentiële behoeftes heb ik? Laat mij de volgende stap zien. Welke richting kan ik nu het beste kiezen?

Meer weten? Stuur me een bericht op info@praktijkeigen.nl – of bekijk mijn website www.praktijkeigen.nl

Ik zie je!

Handige informatie over zelfkennis vergroten is dit boek:

Hoogsensitiviteit als kracht