LOVE LOVE LOVE —-> ik ben al een tijdje aan het lezen over de liefde. Omdat ik weinig begreep van dit zogenaamde allesomvattende gevoel. Omdat ik iedere keer dacht dat ik de liefde nu wel begreep, maar dat bleek toch niet zo. (Overigens nu dus wel hè voor de trouwe volgers 😊 komt door die goede boeken die ik lees) En omdat ik er ook achterkwam dat dat niet altijd alleen maar aan de ander lag, maar ook aan mijzelf. En vooral aan hoe ik mijzelf zag.

En zoals ik dat bij een ander ook doe tijdens coaching en training. Zo doe ik dat ook bij mezelf: ik ga op onderzoek uit!

Zo kwam ik bij het boek liefdeskunst over binding- en verlatingsangst en bij verslaafd aan de liefde van Jan Geurtz. Beide zeer interessante boeken. En heel kort (écht té kort eigenlijk) komt het altijd neer op de liefde die je voor jezelf hebt of juist mist. En hoe je vanuit zelfliefde een relatie aangaat. Want met liefde voor jezelf stel je grenzen, ben je open, benaderbaar en duidelijk.

En in het boek van Hannah Cuppen-Liefdeskunst kwam ik deze tekst tegen:

Een geheelde vrouw kan met open hart de ander tegemoet treden en zichzelf beschermen en haar grenzen aangeven als dat nodig is. Ze verbindt zich met anderen maar bewaakt haar individualiteit. Ze heeft anderen lief vanuit zelfliefde. Ze heeft de balans gevonden tussen geven en ontvangen. Ze is dienend naar anderen, maar leeft haar eigen talenten en ontwikkelt zichzelf. Ze staat in contact met haar vrouwelijkheid én mannelijkheid. Ze maakt zich niet emotioneel afhankelijk van een partner. Ze kan zich diep verbinden met een partner en deze tegelijk vrijlaten.

Juist. Ik ben geheeld 😊 naaajaa ja wel bijna denk ik zo. Leven lang leren.

En jij, ben jij geheeld? En wat spreekt je aan of juist niet in deze tekst?

#love #liefde #praktijkeigen #groei #persoonlijkegroei #nobcocoach #teamontwikkeling #communicatie #assertiviteit #grenzenaangeven #eindhovencity #amsterdam #cappucinno #zzper #ondernemendevrouwen #ondernemer #ondernemerschallenge #ondernemerschap #ondernemers #eerlijkeverhalen #eerlijk #eerlijkadvies #lifecoach #lifecoaching #persoonlijkecoaching #persoonlijkegroei #eigenbedrijf