Over mij

Dominique Cordier

“Ik ben 10 jaar trainer/coach op het gebied van communicatie, assertiviteit, presentatietechnieken, procesbegeleiding en persoonlijk- en innerlijk leiderschap. Niet alleen in het werk, maar ook in het ‘echte’ leven heb ik de nodige ervaring opgedaan. En die rugzak met ervaringen, energieën, inzichten en tools zet ik graag in om je verder op weg te helpen. Ik stel mezelf regelmatig de vraag: voor wie eigenlijk? Voor wie of wat doe ik dit? En die vraag heeft me ook doen besluiten om dieper te gaan kijken naar hoe ik mijn leven het liefste inricht. PrakijkEigen is daaruit voortgekomen; zelfstandig ondernemen, in balans leven, meer tijd voor mijn kinderen en mijn passies inzetten in het werk. PraktijkEigen is het platform waarmee ik uiting geef aan alles wat ik voor jou wil betekenen. Ik ben hier met meer energie dan ooit! Met PraktijkEigen en EigenSieraad. All for you! Alleen maar mooie dingen! Ik zie je graag!”

Mijn manier van werken

Als je bij mij in een Coaching of Journey stapt weet je één ding zeker… dat je inzichten krijgt waarmee je verder kunt. Dat je meer over jezelf weet dan daarvoor. Dat je groeit en gemakkelijk ander gedrag kunt inzetten. En dat jij heel gauw (nog) lekkerder in je vel zit! Persoonlijke Coaching & Journeys zweverig? Nee, zeker niet! Mijn Coaching & Persoonlijke Ontwikkel Journeys zijn naast diepgaand ook heel praktisch en toepasbaar in jouw dagelijkse leven. Het is als een soort levensonderhoud… Tijdens de sessies neem ik je graag mee. Ik luister naar je, ik spiegel je en laat je graag de andere kant van de bal zien. Inspiratie, oefeningen, visualisaties, maar ook de stilte is zó fijn om mee te werken.

 

Methodieken

  • Familie- of organisatie opstellingen.
  • AEM-cube test. De AEM-Cube is een wereldwijd geïmplementeerde assessmenttool die individuen en teams helpt om de gewenste strategische doelen te bereiken. Men krijgt inzicht op drie dimensies van je persoonlijkheid (Attachement, Exploratie en Managen van de eigen bijdrage) in relatie tot het team. Deze tool gebruik ik (indien gewenst) voor individuen bij coaching of voor teamontwikkeling.
  • Positieve Psychologie. Uitgaan van het principe dat alles wat je meemaakt je sterker maakt en welke les je eruit kunt halen. Positieve Psychochologie legt de nadruk op mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Ik bespreek en onderzoek de omstandigheden waarin een coachee tot bloei komt, in zijn of haar kracht komt te staan. Onder andere ook door AAN- en UIT opstellingen. Het gaat om welbevinden,  acceptatie en groei.
  • Focus Therapie. Dit is een minder bekende methodiek die uitgaat van signalen die het lichaam geeft in combinatie met visualisaties. Ik begeleid mensen in de sessies door goed in hun eigen lijf te “duiken” en te voelen wat er gebeurd in een bepaalde situatie met hun lijf. En om daar ook op uit te kunnen en durven stappen.
  • Voice Dialogue. Over het innerlijk theater… al die stemmen en mensen in je hoofd. De criticus, de ondernemer, de kwetsbare ik en het ego en nog zoveel meer. Ik help mensen om die stemmen en personen te zien, een podium te geven (of juist niet) en om daardoor beter in je vel te komen. Andere ‘ikken’ de ruimte te geven, zodat je meer eigen wordt.

Wil jij ook meer tijd en rust ervaren?

Wil je aandacht voor het maken van de juiste keuzes in een drukke tijd? Wil je reflectie en je toekomst anders vormgeven? Meld je dan aan voor mijn Journeys.

Individuele coaching >>
Online Coaching >>
Keuken-tafelcoachsessie >>
Soul-Search-Weekend Retreat >>
Mama in Balans Online Training >>
PraktijkEigen InBusiness >> (voor bedrijven)

Ik zie je graag en we komen altijd ergens!

Curriculum Vitae

Methodieken

Procesbegeleiding, Voice Dialogue, Familie-opstellingen, Transactionele Analyse, Organisatieopstellingen, Focus Therapie, Positieve Psychologie, AEM-cube testen, Team-opstellingen, Team-coaching

Werkervaring 

2014-2018 
GITP – 
Trainer/Coach
Gecertificeerd coach
Gecertificeerd AEM-Cube test voor teams en individuen
2017-heden
Vakopleiding Goudsmid

2016-2017
GITP Coachopleiding

2009-2014
Coach + Result – Trainer/Coach

2010 – 2011 
ICM Trainersopleiding

Adresgegevens

PraktijkEigen
Dominique Cordier
Son en Breugel
(nabij Eindhoven)

Contact

06 510 962 50
info@praktijkeigen.nl
Contactformulier

Informatie

KvK 73797715
NL85 KNAB 0258 4389 67

Privacybeleid
Algemene voorwaarden