Reisschema en aanmelden Duitsland

Alles is geregeld. Je hoeft alleen maar je voeten te volgen en te zijn.

Tijdens de reis word je ondergedompeld in rust, ruimte, aandacht, tijd, stilte en reflectie. De natuur doet zijn werk met je en wij ook. Wij zijn er tijdens de reis altijd voor gesprekken/coaching, persoonlijke reflectie- en ontwikkel oefeningen en voor het delen van je inzichten. De focus ligt op jezelf, niet op de groep. De hike is laagdrempelig.
Als je alleen toe bent aan rust en vooral niet teveel wil, hoef je geen oefeningen of coaching te volgen. Maar vind je dat wel fijn, dan zijn daar alle mogelijkheden voor.

Persoonlijke intake

Om een goed beeld te krijgen van jouw wensen starten we met een online intakegesprek. In dit gesprek bespreken we jouw doelen, wensen en gezondheid. Dit geeft ons een goed beeld van waar wij als begeleiders ook rekening mee mogen houden. Er is ruimte voor al jouw vragen.

Programma

 • Dag 1 aankomst rond 18:00 in Wilhelmshohe, Duitsland. We eten gezamenlijk als iedereen er is. Je auto zet je in Wiedener-Eck en wij halen je daar op. Dus je auto staat op het eindpunt.
 • Dag 2,3,4: Elke dag wandelen we tussen de 4 en 6 uur. Verdeeld over de dag bieden we oefeningen, individuele opdrachten, coachgesprekken en stilte momenten, alleen als je daar behoefte aan hebt. Je mag ook gewoon lekker hiken.
 • Dag 5 ontbijten we samen en vertrek je lekker weer naar huis. Je auto staat op het start-eindpunt, dus je kunt gemakkelijk vertrekken. Indien je met de trein komt brengen wij je naar het station.

Dag tot dag

 • Dag 1 gaat over aankomen en landen
  Aankomst Wilhelmshohe, Duitsland. 
 • Dag 2 staat in het thema van doelen
  We lopen van Wilhelmshohe naar Kalte – 22 km
 • Dag 3 gaat over jouw kracht en wens
  We lopen van Kalte naar Hinterzarten –  26 km
 • Dag 4 gaat over stappen en volhouden
  We lopen van Hinterzarten naar Wiedener-Eck – 26 km
 • Dag 5 gaat over thuiskomen
  Vanaf Wiedener Eck kun je met de auto of trein weer terug naar huis met een rugzak vol inzichten. 

 

Locatie

We hiken een deel van West-Weg in Duitsland. Vanuit NL Utrecht is het ongeveer 6 uur rijden naar Wiedener-Eck. Dat hotel is goed en makkelijk bereikbaar. Wij zorgen dat je van A naar B komt, alleen het hiken mag je zelf doen. Je auto staat op het eindpunt, dus je kunt na aankomst, na de reis gemakkelijk beginnen aan je terugreis naar Nederland.

Slaapplekken

We slapen in eenvoudige hotels waar je je eigen kamer krijgt. De hotels zijn schoon, netjes en er is altijd een fijn ontbijt en goed diner. Duitsland is niet per definitie een land voor vegans, maar er staat wel altijd iets vegetarisch op het menu. Roos is zelf vegetarisch en weet altijd het goede vleesvrije menu te bestellen.

Eten & Drinken

De avonden eten we samen, maar mocht je je eigen rust willen bewaren staat het je geheel vrij om je eigen gang te gaan.
We sluiten de dag af met inzichten en intenties. We lunchen op de route in lokale eetgelegenheden + er zijn altijd versnaperingen. Je neemt onderweg je eigen drinkflacons mee.

Bagage

Tijdens je reis loop je met een backpack op. We sturen je van tevoren een handige paklijst, zodat je altijd alle handige benodigdheden bij je hebt.

Investering

€ 999,-. Dit is inclusief eten, drinken, overnachtingen.  

Conditie

Qua conditie kun je deze trails prima hiken (met rugzak) als je een gemiddelde tot goede conditie hebt. Je hebt vooral een goede spirit nodig. We houden voldoende pauzes en rust.