SPACEMAN —> Ruimte innemen. Toevallig staat er deze week ook een mooie artikel over in de psychologie en is het een thema dat altijd terug komt in mijn coach-sessies. Want wat betekent ruimte innemen nou eigenlijk? En waar is dat goed voor? Als ik het heb over ‘je mag meer ruimte innemen’ dan bedoel ik meer opkomen voor jezelf, je grenzen aangeven en ook aangeven wat jij nodig hebt van de ander. Maar los van dingen nodig hebben, ook dingen geven.
Voel je weleens dat je je mond open wilt trekken over iets, maar dat je dat toch laat? Bang voor de meningen van anderen? Of dat jouw mening er toch niet toe doet? Precies. Dat is zo zonde. Ruimte innemen is dus niet alleen aangeven wat je nodig hebt, maar ook aangeven wat je ergens van vindt. Of vertellen over hoe jij het zou doen.
Hoe kun je meer ruimte innemen? .
– Herken bij jezelf die belemmerende gedachtes: ik ben niet goed genoeg, het zal hun toch niet uitmaken, ik zeg het waarschijnlijk verkeerd of het valt allemaal wel mee.
– Maak dingen niet kleiner dan ze zijn voor jou. Als je de neiging hebt om altijd alles weg te lachen of kleiner te maken, dan maak ze vooral eens een keer groter voor jezelf. Geef jouw gevoelens ook letterlijk de ruimte.
– Start met kleine stapjes: iedere stap is immers een. En start met uitspreken naar je partner dat het lastig vindt om te zeggen…. maar…. (enzovoort)…
– Stop met dingen invullen voor anderen. Want daar gaat het meteen mis. Jouw overtuigingen over hoe anderen denken of voelen zitten jouw ‘ruimte nemen’ direct in de weg.
Kun je hier verder meer?
Wil je meer weten?
Stuur me een bericht op info@praktijkeigen.nl
Ik zie je!
💃
www.praktijkeigen.nl
.
.
.
#coach #coaching #lifecoach #lifecoaching #persoonlijkegroei
#persoonlijkeontwikkeling #teamtraining #teamtrainer #businesscoach
#businesscoaching #persoonlijkecoaching #ondernemer #ondernemerschap
#zzp #vrouw #vrouwelijkeondernemers #vrouwen #eerlijkeverhalen
#hetleven #happinez #teamontwikkeling #teamgroei
#nobco_coach #gecertificeerdcoach #praktijkeigen
#methode #teamperformance #liefde #linkedin