Artikelen / Persoonlijke kracht
Kern Persoonlijke Kracht

Jouw kern! Wat is die eigenlijk? Waar borrelt het leven en je energie? Waar stroomt het gemakkelijke talent van jou? In het Kern Persoonlijke Kracht programma ga je in zeven dagen dieper zakken in jezelf en wordt je uitgedaagd om te kijken naar je patronen en die te doorbreken. Naar jezelf en je eigen gedrag kijken is niet altijd gemakkelijk. Het roept ongemak, soms schaamte en zelfs verdriet of pijn op. Maar het aankijken van die delen in jezelf maakt ook dat je gemakkelijker kunt gaan schakelen. Juist omdat je je “donkere en minder fijne kanten” niet wegduwt, maar ze lief kan hebben en ervan kan leren.

Ik vind het soms lastige termen: je kern, je kracht etc. En toch weet ik ook dat diep van binnen altijd het juiste antwoord ligt. Een mooi voorbeeld is dat ik me niet altijd bewust ben van mijn eigen doe-kracht. Ik ben (nogal) ondernemend, mensen noemen me een bezige bij en staan vaak versteld van alles wat ik uitvoer. Voor mij is dat niet meer dan logisch: ik ben enthousiast, heb een idee en ga ermee aan de slag. Met als voordeel dat ik inderdaad veel van de grond krijg en veel doe en veel meemaak. Maar met als nadeel dat ik mensen voorbij steef, ik gauw mijn zin doordrijf en ik met een vlotte vaart vooruit ga. Daarmee vergeet ik soms even dat anderen moeite hebben met zich uitspreken of liever even wat langer stilstaan of nadenken over de dingen. Ik sta er zelfs niet bij stil dat een persoon zich misschien niet helemaal naar mij durft uit te spreken. Immers, ik ben toch altijd heel open? Ik kan dus wel een open houding hebben. Of denken te hebben…dat wil nog niet zeggen dat een ander zich dan ook gemakkelijk genoeg voelt om zich uit te spreken. Mijn kracht is mijn ondernemerschap. Mijn aandachtspunt is even stilstaan bij wat er leeft in mij en bij een ander.

Jij bent niet perfect, ik ook niet en de ander ook niet. In het programma Kern Persoonlijke Kracht ga je kijken naar jouw krachtbronnen, je sterktes, maar ook naar je zwaktes, je pijnlijke plekken en waar die vandaan komen. En wat er met je gebeurt als die pijnlijke plekken geraakt worden. Denk aan onzekerheid, afwijzing, je niet gezien of gehoord voelen of iemand maar niet kunnen vergeven. Door aandacht te hebben voor jou – met alles van jou – wordt het leven een stuk aangenamer. Je leert in deze training vergeven, met liefde kijken naar jezelf en naar de ander. De ander een juiste plek geven en zelf je juiste plek innemen. Jouw persoonlijke kracht volledig inzetten om gemakkelijker keuzes te maken. Om te gaan staan voor wie je bent. Ook als het even niet lekker loopt. Je leert om te blijven ademen.

Wil meer weten? Neem gerust contact met me op via d.cordier@praktijkeigen.nl of via 06-51096250.

Ik zie je!

Andere schrijfsels van Do

Alleen in het bos

Alleen in het bos

Ik had weer wat bedacht. Drie dagen met mezelf de bossen van Luxemburg in om te hiken. Alleen in het bos, klimmen, klauteren op de rotsen en hier een daar een watertje oversteken. Het was best pittig. Maar wilde het, want ik ben dol hiken, dol op bos en vind het...

Lees meer
Kennismaken met familieopstellingen

Kennismaken met familieopstellingen

π•πžπžπ₯ 𝐦𝐞𝐧𝐬𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐞π₯π₯𝐞𝐧 𝐦𝐞 𝐯𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐟𝐚𝐦𝐒π₯𝐒𝐞- 𝐞𝐧 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐒𝐬𝐚𝐭𝐒𝐞𝐨𝐩𝐬𝐭𝐞π₯π₯𝐒𝐧𝐠𝐞𝐧.Β "Hoe werkt dat dan?" en "Ik wil wel, maar ben er ook een beetje huiverig voor...."...

Lees meer
Een familieopstelling? Waarom zou je?

Een familieopstelling? Waarom zou je?

Ik was 30 toen ik mijn eerste familieopstelling deed. Ik was de kersverse moeder van mijn eerste kind. En vooral was ik moe, overprikkelend en in de war van de nieuwe verantwoordelijkheid die ik droeg. En ik had veel vragen. Want hoe doe ik dat als moeder? Hoe deed...

Lees meer