Artikelen
Wie ben ik
WIE BEN IK? Bij iedere training of coaching stel ik mezelf voor en ik bedacht mij dat dat verhaal in de loop van de tijd veranderd is. Waar ik vroeger mezelf nog weleens kleiner kon maken of de nadruk vooral legde op mijn oneindige enthousiasme ben ik nu duidelijker, zekerder en eerlijker over wie ik ben. Die 40 doet toch iets.. πŸ˜‰β€¦ ik vind het een geweldige leeftijd!

Wie ben ik? Ik heet Dominique en ben 40 jaar. Ik ben ook: moeder van twee geweldige jongens en wij vormen een gezin. Wij drieΓ«n, een eenheid, zij zijn mijn grote liefdes, die twee mannen. Ik ben ondernemend. In 2019 richtte ik PraktijkEigen op, maar ook EigenSieraad (als ik tijd heb dan ben ik edelsmid en maak ik sieraden) en ook de Fietsladies.cc, een geweldig fijne wielrenfietsclub waarmee ik Nederland en BelgiΓ« doorkruis op de wielrenfiets. Als trainer en coach, maar vooral als mens ben ik open, doortastend, enthousiast en volhardend, ik weet wat ik wil (en soms ook even helemaal niet), ik word gezien als zeker van mijn zaak, dat ben ik doorgaans ook, maar er zijn ook momenten dat ik denk β€œwat was ook alweer het plan?”. Als trainer ben ik iemand die gemakkelijk contact maakt, ik zie je echt wel, ik voel je ook, ik ben gevoelig zonder daarin te blijven hangen. Inmiddels kan ik goed aanvoelen wat van mij is en wat er van de ander is en dat maakt het leven een stuk overzichtelijker.
Ik vind niks gek. Ben breed georiΓ«nteerd en open voor de wereld en de ander. Laat me graag inspireren, vandaar ook dat trainen en coachen en veel met verschillende mensen en culturen in aanraking komen altijd een verrijking is. Ik laaf me aan het leven, spring erin en trek me terug als er overvloed is of als ik voel dat het tijd is om te mijmeren. Ik leerde op mijn opleiding om me mee te laten voeren met de stroom, de onderstroom, zonder invloed te willen uitoefenen. Dat is een levenskunst die ik matig beheers, maar ik probeer het en beetje bij beetje geef ik me over. Eens zien wat dat brengt…

Want dit ben ik ook. Alles proberen, doen en ervaren om daarmee jou een beetje te inspireren om je ook over te geven aan het moment, de onderstroom en het leven. Zo. Dat even over wie ik ben. En vanuit die ik leidt ik PraktijkEigen, geef ik trainingen aan teams en coach ik individuen. Wat een leven πŸ˜‰

Wie ben jij?

Ik zie je!
www.praktijkeigen.nl

 

Andere schrijfsels van Do

Alleen in het bos

Alleen in het bos

Ik had weer wat bedacht. Drie dagen met mezelf de bossen van Luxemburg in om te hiken. Alleen in het bos, klimmen, klauteren op de rotsen en hier een daar een watertje oversteken. Het was best pittig. Maar wilde het, want ik ben dol hiken, dol op bos en vind het...

Lees meer
Kennismaken met familieopstellingen

Kennismaken met familieopstellingen

π•πžπžπ₯ 𝐦𝐞𝐧𝐬𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐞π₯π₯𝐞𝐧 𝐦𝐞 𝐯𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐟𝐚𝐦𝐒π₯𝐒𝐞- 𝐞𝐧 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐒𝐬𝐚𝐭𝐒𝐞𝐨𝐩𝐬𝐭𝐞π₯π₯𝐒𝐧𝐠𝐞𝐧.Β "Hoe werkt dat dan?" en "Ik wil wel, maar ben er ook een beetje huiverig voor...."...

Lees meer
Een familieopstelling? Waarom zou je?

Een familieopstelling? Waarom zou je?

Ik was 30 toen ik mijn eerste familieopstelling deed. Ik was de kersverse moeder van mijn eerste kind. En vooral was ik moe, overprikkelend en in de war van de nieuwe verantwoordelijkheid die ik droeg. En ik had veel vragen. Want hoe doe ik dat als moeder? Hoe deed...

Lees meer